Πετρούπολη, 21/07/2010

Ολοκληρώθηκαν χθες, 20 Ιούλη 2010, οι εργασίες για τη συμμετοχή της «Ανήσυχης Πόλης» στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Η προσέλευση των μελών της δημοτικής κίνησης, παρόλο που βρισκόμαστε στο μέσο του καλοκαιριού, ήταν μεγάλη. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, ακούστηκαν πολλές απόψεις που αφορούσαν την εκλογική τακτική της Κίνησης, στις εκλογές του Νοεμβρίου και τελικά κατατέθηκαν δύο συγκκεριμένες προτάσεις οι οποίες τέθηκαν σε μυστική ψηφοφορία (με κάλπη). Το αποτέλεσμα ήταν :

 
Picture
 
Picture
Προς:
  • Τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων
  • Τις σχολικές επιτροπές και τους συλλόγους διδασκόντων
  • Τη δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο
  • και φυσικά τους μαθητές


 
Μπρεχτ...τόσο επίκαιρος

Αυτοί που βρίσκονται ψηλά θεωρούνε ταπεινό να μιλάς για το φαΐ. Ο λόγος; έχουνε κιόλας φάει. Αν δε νοιαστούν οι ταπεινοί γι' αυτό που είναι ταπεινό ποτέ δεν θα υψωθούν. Αυτοί που αρπάνε το φαί απ' το τραπέζι κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα ζητάν θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θ 'ρθουν.   

(Μπέρτολντ Μπρεχτ «Γερμανικό Εγχειρίδιο Πολέμου»).



 
Picture
 
Picture
 
Picture
α) ανάπτυξη δικτύου αλληλεγγύης και παροχής κοινωνικής προσφοράς με την εθελοντική συμμετοχή των πολιτών (παροχή πρακτικής βοήθειας, δημιουργία παντοπωλείου για συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, οικονομική στήριξη, κλπ) Έμπρακτη στήριξη των ανέργων, της νεολαίας, των γυναικών, των μεταναστών, των μαθητών, των ατόμων με ειδικές ανάγκες που η κρίση τους αγγίζει- κατά προτεραιότητα